16 Kategoride: En iyi Android Uygulamaları
Bu yazımda sizlerle 2016 yılının en iyi Android uygulamaları seçimimi paylaşacağım. Listeyi oluştururken, hem kendi kullandığım uygulamaları hemde Google Play Store istatistiklerini göz önüne aldım. Bir Android telefonunuz var ise aşağıdaki uygulamalar ile telefonunuza muhteşem özellikler ekleyebilirsiniz. Makalemde, en iyi android virüs programı, en iyi android laucher, en iyi android navigasyon, en iyi android klavye uygulaması gibi başlıklar altında sizler için seçmiş olduğum uygulamanın çeşitli özelliklerini açıklayacağım.
Öneri: Eğer telefonunuza ne tür uygulamalar kuracağınızı bilmiyorsanız yada bulunduğu kategoride en iyi Android uygulamasının ne olduğunu merak ediyorsanız yazımı baştan sona okumanızı öneririm.
En iyi Android Virüs Programı
( Android 360 Security – Antivirüs Boost İndir)
360 Security – Antivirus Boost programı Google Play Store’da 100 milyondan fazla indirme sayısına sahip. Ayrıca 13 milyondan fazla kullanıcının oylaması neticesinde 5 üzerinden 4.6 gibi yüksek bir ortalamaya sahip olan 360 Security programı en iyi Android virüs programları arasında başı çekiyor diyebilirim.
360 Security – Antivirüs Boost uygulamasının; telefon hızlandırma, telefon temizleme, antivirüs taraması şeklinde 3 ana kategorisi var. Telefon hızlandırması kısmında, telefon raminizi gereksiz olarak kullanan uygulamaları sonlandırırken, temizleme kısmında telefonunuzdaki gereksiz dosyaları temizliyor. (geçici sistem dosyaları, önbelleğe alınmış gereksiz resimler, cache kayıtları v.s) Kullandığım telefonda (Galaxy S6 Edge), ilk taramam da 3gb büyüklüğünde gereksiz dosya temizliği yaptım.
Antivirüs kısmında ise, telefonunuzda yüklü olan uygulama ve dosyalar taranarak zararlı yazılım tespiti yapılıyor.
360 Security – Antivirüs Boost uygulamasında en sevdiğim özellik, uygulama kilidi. Bu özellik ile birlikte Android uygulama şifreleme işlemi yapabiliyorsunuz.
Yukarıdaki 360 Security menüsünde de görebileceğiniz gibi, Uygulama Kilidi sekmesine tıklayınca telefonunuzda mesajlaşma, galeri gibi uygulamalar öncelikli olmak üzere bir liste çıkıyor. Uygulamaları kilitle ye tıklayınca bir şifre yada desen girmeniz isteniyor. Sonrasında ise, telefonunuzdan uygulamayı açmak istediğinizde sizden oluşturduğunuz şifreyi girmenizi istiyor. Böylece özel fotoğraf yada mesajlarınıza çevrenizde bulunan insanların erişmesi mümkün olmuyor.
360 Security uygulamasının yukarıdaki özellikleri haricinde, Telefon Bulma, Uygulama Yöneticisi, Çağrı engelleme gibi kısımları da bulunuyor. Telefon bulma uygulamasını Google hesabınız ile senkronize ettiğinizde telefonunuzun kaybolması durumunda, uzaktan telefonunuzu kilitleyebilir, alarm çaldırabilir ve özel verilerinizi sildirebilirsiniz.
Tüm bu özellikler ile birlikte 360 Security uygulamasını telefonunuza ücretsiz olarak indirebiliyorsunuz. Bende telefonumda en iyi virüs android virüs programı olarak 360 Security kullanıyorum.
En iyi Android Launcher
(Android Action Launcher İndir)
Action Launcher 1 milyon dan fazla indirilme ve 55 bin oylama (5 üzerinden 4.1 oylama ortalaması) ile en iyi Android launcher uygulaması olmaya aday.
Ben telefonumda launcher olarak Samsung’un geliştirmiş olduğu TouchWiz arayüzünü kullanıyorum. Ancak, farklı bir launcher denemek isteyenler yada telefonlarında ki launcher yetersiz olan kullanıcılara Action Launcher ‘i önerebilirim.
Yukarıdaki ekran görüntüsünde de göreceğiniz gibi uygulamayı kurarken, ilk olarak eski launcher uygulamanızdan Action Launcher’a verilerinizi aktarabiliyorsunuz. Kurulumdan sonra sol taraftan kaydırarak açacağınız menü ile uygulamalara çok hızlı bir şekilde erişebiliyorsunuz.
Solda açılan ekrandan uygulamalar seçip üzene basılı tutarak ana ekranınıza kaydırabiliyorsunuz Böylece ekranınızı kişiselleştirebiliyorsunuz.
Cover özelliği ile bir uygulama grubu için klasör oluşturdunuz diyelim. Klasör içerisinde Google uygulamalarını koydunuz. Klasördeki birinci simge Gmail diyelim. Klasörü açınca köşedeki menüden Cover Yap seçeneğini tıkladığınızda klasörünüz otomatik olarak Cover a çevriliyor. Bu durumda bu klasör de Gmail simgesi beliriyor. Simge üzerine tıkladığınızda Gmail açılıyor, simge üzerinde parmağınızı kaydırdığınızda ise Google uygulamaları açılıyor. Bence çok pratik bir özellik olmuş.
Shutter özelliği ise başlı başına şahane bir özellik olmuş. Klasik launcher uygulamalarında Android Widget ları ekranın bazı kısımlarına ekleyip işlevlerinden yararlanıyor idik. Action Launcher olaya gayet pratik bir çözüm getirmiş.
Mesela Gmail uygulamasının Widget’ı bulunuyor. Gmail simgesine tıkladığınızda, Gmail uygulaması açılıyor, simge üzerinde parmağınızı dikey olarak kaydırdığınızda ise Gmail Widget ı açılıyor. Yani, Gmail uygulaması üzerinde parmağınızı dikey olarak kaydırdığınızda mailleriniz küçük bir ekranda açılıyor. Kontrol ettikten sonra ekran da boş bir yere tıklayınca otomatik olarak Widget kapanıyor. Böylece uygulamayı açmanıza gerek kalmamış oluyor.
Duvar kağıdı değiştirdiğinizde ise ekranda bulunan uygulamalar da duvar kağıdı üzerindeki renklere bürünüyor.
Action Launcher’ın tam sürümü 11.99 TL (Action Launcher Plus). Uygulamanın tüm özelliklerini kısıtlama olmadan kullanmak istiyorsanız, kurulumdan sonra Plus sürüme yükseltmeniz gerekiyor. Telefonunuzu daha pratik ve işlevsel kullanmak istiyorsanız Action Launcher’ı en iyi Android launcher uygulaması olarak size önerebilirim.
En iyi Android Dosya Yöneticisi
(Android Es File Explorer İndir)
Es File Explorer (Es Dosya Yöneticisi) Google Play Store üzerinde 300 milyondan fazla indirilme sayısı ile ve sunduğu gelişmiş özellikler ile en iyi Android uygulamaları listesine girmeyi hak ediyor. 2.5 milyon kişinin yaptığı oylamada 5 üzerinden 4.5 ortalama alarak kalitesini belli ediyor.
Es Dosya Yöneticisi uygulamasına kısaca all in one bir uygulama diyebiliriz. Telefonunuzda bulunan tüm dosyaların yönetimini kolaylıkla yapabilir, kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz. Uygulama içerisinde ihtiyacınız olan bir çok şeyi barındırıyor.
Müzik Çalar: Telefonun hafızasında, yada Sd kartta bulunan müzikleri oynatabilirsiniz. Bunun yanı sıra dahili video oynatma desteği de bulunuyor.
Bulut: Google Drive, One Drive, Box, DropBox gibi bulut servislerini kolayca Es File Explorer ile entegre edebilirsiniz. Böylece hem local (telefonunuz üzerinde bulunan dosyalar) hemde bulut sürücünüzde bulunan dosyaları tek bir yerden kontrol edebilirsiniz. Bu işin en güzel yanı ise, buluttaki dosyalarınızı kullanıcılar ile sorunsuzca Es File Explorer üzerinden paylaşabilirsiniz.
Sıkıştırılmış dosyalarınızı (rar, zip) açıp görüntüleyebilirsiniz. Uygulama bünyesinde bulunan dahili temizleyici ile telefonunuzdaki gereksiz dosyaları silebilirsiniz.
Telefonunuzda ki dosyaları kolayca uzaktan yönetim özelliği ile ağ üzerinden yönetebilirsiniz. Tüm bu özellikleri özetleyecek olursam: telefonunuzdaki, buluttaki, ağdaki dosyaları bir ortamdan başka bir ortama paylaşmada, görüntülemede, silme de bu uygulama bulunmaz kaftan.
En iyi Android Üretkenlik Uygulaması
(Android Evernote İndir)
En iyi Android uygulamaları içerisinde benim en sık kullandığım ve en sevdiğim uygulama diyebilirim. Evernote adından da anlaşılacağı gibi bir not tutma uygulaması. Telefon, bilgisayar, web, akıllı saat gibi bir çok dijital ortamda kolayca notlar alabilirsiniz.
Yıllardır Evernote’un sıkı bir kullanıcısıyım. En güzeli ise Evernote’ta not almak oldukça hızlı ve kolay.
Evernote ile not tutma ekranınıza hatırlatmalar eklediğinizde, hatırlatmalarınız zamanı gelince bildirim ekranında görünür. Gelişmiş arama algoritması ile aranabilir olmayan resim ve pdf dosyaları içerisindeki kelimeleri dahi kolayca bulabilirsiniz.
Evernote’un Basic, Plus ve Premium seçenekleri olmak üzere 3 sürümü bulunuyor. Ben Premium sürümü kullanıyorum. Ancak not tutma alışkanlığına yeni başlıyorsanız Basic sürüm kesinlikle işinizi başlarda görecektir. (Sürümler arasındaki farklara buradan ulaşabilirsiniz)
En güzeli ise, Evernote‘un bir kullanım metodu yok. Herkes kendine göre kişiselleştirebilir. Dijital kartları tarama, notlara fotoğraf ekleme, tüm platformlar için uygulama desteği gibi bir çok avantajı bulunan programı hayatınızı daha kolaylaştırmak unutma derdine son vermek için yüklemenizi öneririm.
En iyi Android Navigasyon Uygulaması
(Android Google Maps İndir)
Akıllı telefon kullanıcılarının olmazsa olmaz uygulamaları arasında harita uygulamaları da yer alıyor. Google Play Store‘da navigasyon için ayrı, harita için ayrı uygulamalar bulunuyor. Ben telefonumda uygulama kalabalığını pek sevmiyorum. Bir çok kullanıcının da benimle aynı fikirde olduğunu düşünüyorum.
Google Maps uygulamasını en iyi Android navigasyon uygulaması olarak size önerebilirim. Geçtiğimiz aylarda Türkiye için trafik yoğunluğu güncellemesinin de geldiğini belirtmekte fayda var. Ayrıca Google Maps offline haritaları da (çevrimdışı) desteklemeye başladı. Böylece Wi-Fi bağlantınız var iken haritayı telefonunuza indirebilirsiniz. Bu nedenle yolculuğunuz süresince internete bağlı kalmak durumunda olmazsınız.
Sesli navigasyon desteği de bulunan Google Maps’te trafik yoğunluğunu kontrol edebilir, navigasyon olarak kullanabilir, güncel cadde ve sokaklara erişebilirsiniz.
En iyi Android Klavye Uygulaması
(Android SwiftKey Keyboard İndir)
En iyi Android klavye uygulaması olarak benimde yıllardır kullandığım Swiftkey Keyboard uygulamasını önerebilirim.
Telefonunuzda mesaj yazarken, not alırken en önemli faktörlerden birisi de yazma hızı. Sık yazdığınız kelimelerin tüm harflerini tek tek yazmayı kimse istemez. SwiftKey burada gelişmiş algoritması ile kullanıcıların imdadına koşuyor.
Bugüne kadar 50 Milyon’dan fazla indirilen SwifKey Klavye uygulaması Google Play Store’da 2 Miyon kişinin yaptığı kullanıcı oylamasında 5 üzerinden 4.5 alarak kalitesini belli ediyor.
Swiftkey Klavye‘nin en beğendiğim özelliklerinden birisi, yukarıdaki ekran görüntüsünde de görebileceğiniz gibi, email, Twitter, Facebook, Sms gibi sıkça yazı yazdığınız ortamlar ile uygulamayı eşleştirdiğiniz de, uygulama hangi kelimeleri sık yazdığınızı ve yazım tarzınızı algılıyor. Böylece size resimde de görüldüğü gibi öneriler sunuyor.
Ayrıca yazım tarzınız, kelimeleri kullanma sıranız Swiftkey Klavye tarafından kaydediliyor. Uygulamayı Google hesabınız ile eşleştirebiliyorsunuz. Böylece yeni bir telefon aldığınızda buluta yedeklenen yazım verileriniz yeni telefonunuza da yükleniyor ve sil baştan programın yazım tarzınızı öğrenmesini beklemek zorunda kalmıyorsunuz. Tüm bu özelliklerinden dolayı Swiftkey Klavye uygulamasını da hiç düşünmeden en iyi Android uygulamaları listesine ekledim.
En iyi Android Tarayıcı Uygulaması
(Android Google Chrome İndir)
Google tarafından geliştirilmiş Chrome tarayıcısı da en iyi Android uygulamaları arasında yer alıyor.
Ben telefonumda Android’in standart tarayıcısı yerine Chrome tarayıcısını kullanıyorum. Gelişmiş sekme desteği ile sekmeler arasında hızla geçiş yapabilirsiniz. Ayrıca gizli gezinme modu ile gezindiğiniz sayfaların geçmişe kaydedilmesini ve Google tarafından takip edilmesini önleyebilirsiniz.
Android için Google Chrome web tarayıcısını, Google hesabınız ile senkronize ettiğinizde kaldığınız sekmeden gezinmeye bilgisayarınız yada tabletiniz üzerinden devam edebilirsiniz.
En iyi Android programları arasında tarayıcı kategorisinde en iyisi olan Google Chrome’da bulunan veri tasarrufu özelliği ile web de gezinirken internet kotanızdan tasarruf edebilirsiniz. Yukarıdaki ekran görüntüsünü kendi telefonumdan aldım. Gördüğünüz gibi normalde 241MB veri kullanmam gerekiyor iken, Google Chrome %35 seviyelerinde verimi optimize ederek 156MB’a düşürmüş ve kotamdan tasarruf sağlamış.
En iyi Android Belge Tarayıcı
(Android Cam Scanner İndir)
Hayatımızın her alanında karşımıza belgeler bir şekilde çıkıyor. Özellikle iş hayatında bazı belgelerin taramasını hızlıca almanız gerekiyor. Yeni nesil akıllı telefonların kameraları üst seviye olduğundan aynen tarayıcı gibi belge taraması yapabiliyorlar.
Ben telefonumda Android belge tarayıcı olarak Cam Scanner uygulamasını kullanıyorum. Bir belge taradığında Siyah Beyaz – Renkli – Otomatik gibi seçenekler ile belgenin arka planını ve yazıları başarılı bir şekilde optimize ediyor.
Taradığınız belgeleri, PDF ve resim formatında telefonunuza kaydedip arkadaşlarınızla paylaşabiliyorsunuz. Ayrıca programda bulunan Upload kısmı ile Evernote, Google Drive, Box, Dropbox gibi ortamlara belgelerinizi yükleyebiliyorsunuz.
En iyi Android uygulamaları arasında en iyi belge tarayıcısı olarak önerebileceğim Cam Scanner ile hızlı şekilde belgelerinizi tarayabilir siniz. Cam Scanner’ın ücretsiz sürümünde taramalarınızın köşesinde Cam Scanner reklamı çıkıyor. Bu reklamdan kurtulmak için lisans satın almanız gerekiyor. Limitli bir süre için lisansa 2 dolar gibi bir bedele sahip olabilirsiniz. Lisansın indirimsiz fiyatı ise 5 dolar.
Ben iş hayatımda belgeler ile çok sık karşılaştığım için lisanslı sürümünü kullanıyorum.
En iyi Mesajlaşma Uygulaması
(Android WhatsApp İndir)
En iyi ve hızlı mesajlaşma programı olarak WhatsApp‘ı öneriyorum. Zaten bir çoğunuzda Whatsapp’ı kullanıyor.
WhatsApp’a son gelen özellikler arasında, mesajları bildirim ekranından yayınlama, sesli arama, yazılara kalınlık ekleme gibi işlevler bulunuyor.
Sohbetlerinizi arşivleme, Google Drive üzerine yedekleme özellikleri ile de oldukça fonksiyonel olan mesajlaşma uygulaması akıllı telefon sahiplerinin olmazsa olmazı. (geçmiş sohbetlerinizi kaybetmemek için WhatsApp sohbet yedekleme özelliğini sık sık kullanmanızı öneriyorum)
Gelecek günlerde WhatsApp’a görüntülü arama özelliğinin de eklenmesi ile birlikte program bir çok ihtiyacınızı görür hale gelecek.
En iyi Android Offline Uygulama
(Android Pocket İndir)
Android Pocket uygulaması, uygulama içerisine kaydettiğiniz makalelere offline iken erişim imkanı sağlıyor.
Size uygulamayı kısaca şöyle özetleyebilirim. Gün içerisinde Facebook’ta bir yazı gördünüz ve beğendiniz ancak okumaya zamanınız yok, Android’teki paylaş menüsünden yazıyı direk Pocket uygulamasına ekleyebilirsiniz. Aynı şekilde bilgisayarınızda önemli bir yazı gördünüz tarayıcı eklentisi ile Pocket uygulamasına kolayca ekleyebilirsiniz.
Programın en güzel yanı ise internet yokken de yazıları açıp okuyabilirsiniz. Yazıları okunabilir bir formata göre düzenleyebilirsiniz. (harfleri büyültebilirsiniz, arka planı karartabilirsiniz)
Dolayısı ile beğendiğiniz makaleleri tek tek sık kullanılanlara eklemek yerine Pocket‘a ekleyip istediğiniz zaman tek bir yerden erişebilirsiniz. Özellikle yurt dışı seyahatlerim de internet erişimimin olmadığı durumlarda sıkça kullandığım bir uygulama.
En iyi Android uygulamaları listesine düşünmeden eklediğim Pocket Uygulamasi‘nın ücretsiz sürümü bir çok işinizi görüyor. Ancak Pocket Premium üyeliği aldığınızda bilgisayar tarayıcı eklentisi gibi bir kaç özelliğe daha sahip olmuş oluyorsunuz.
En iyi Android Seyahat Uygulaması
(Android Trip Advisor İndir)
Android Trip Advisor uygulaması 100 Milyon dan fazla indirilme sayısı ile en iyi Android uygulamaları arasında seyahat kategorisinde zirve de yer alıyor.
Seyahat eden birisi iseniz Trip Advisor uygulaması çok işinize yarayacak. Gittiğiniz şehirde görülecek yerler, şehirde ne yapılır, neleri ünlüdür, neler yenir gibi sorularınızın cevabını uygulamada bulabilirsiniz.
Kullanıcı yorumlarını ve program tavsiyelerini okuyarak yabancısı olduğunuz şehirde resmen bir rehber yardımcınız var gibi programı kullanarak bilgi sahibi olabilirsiniz. Böylece kendi seyahat planınızı kimseye sormadan kendiniz yapmış olursunuz.
Bir çok kullanıcının yorumlarını okuyarak şehrin eğlence mekanlarını, müzelerini, hatta giriş ücretlerini dahi kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
Yukarıdaki resimde yaşadığım şehir olan Bursa’da gezilecek yerleri, telefon numaralarını, haritasal konumunu görüntüleye biliyorum. Aynı şekilde otel ve restoranlar hakkında bilgi alabiliyorum. (Gezilecek mekanlar için Trip Advisor uygulamasını kullanıyorum, ancak restoranlar için Foursquare uygulaması daha kaliteli)
En iyi Android Video Uygulaması
(Android VLC Media Player İndir)
Telefonunuzda bulunan videoları görüntüleme de yada görüntü var ancak ses yok şikayetiniz var ise VLC Media Player tam size göre bir uygulama.
Google Play Store‘da ücretsiz olarak indirime sunulan VLC Media Player ile telefonunuzda bulunan bir çok video ve ses formatını oynatabilirsiniz. En güzel özelliği ise ücretsiz olmasına rağmen hiç bir reklam bulundurmaması.
VLC Media Player ile MKV, MP4, AVI, MOV, Ogg, FLAC, TS, M2TS, Wv, AAC formatları dahil olmak üzere bir çok video formatını Android telefonunuzda oynatabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra VLC Player video altyazı dosyalarını da destekliyor .
Sizde telefonunuzdan film izlemeyi seviyorsanız, 30 Milyon‘dan fazla indirilme sayısı ile en iyi Android uygulamaları arasında yer alan VLC Media Player’ı indirin.
En iyi Android Sağlık Uygulaması
(Android Runtastic İndir)
İş hayatımdan dolayı her ne kadar spor yapmaya fazla vakit ayıramasam da Android Runtastic Uygulaması düzenli yada düzensiz olarak spor yapan herkes için önerebileceğim mükemmel bir program.
Uygulanayı en kısa şekilde özetleyecek olursam, yaptığınız sporu takip ediyor. Mesela aktivite kısmından koşuyu seçiyorsunuz ve koşmaya başlıyorsunuz. Koştuğunuz güzergah Google Maps üzerinden eş zamanlı olarak işaretleniyor. Koşu sununda, kaç kalori yaktığınızı, mesafe, hız, zaman, nerelerde yavaşladınız, nerede ara verdiniz gibi tüm verileri görebiliyorsunuz. Koşu sırasındaki hareketleriniz telefonunuzun GPS özelliği sayesinde takip ediliyor.
Runtastic uygulaması için yayınlanan video:
Runtastic aktivite olarak koşu ve yürüyüş haricinde aerobik, binicilik, bisiklet, hokey gibi bir çok dala uygun veriler sunuyor.
Programın bir güzel yanı ise, aktiviteniz sırasında kendinize bir çalma listesi oluşturabiliyorsunuz. Böylece motivasyonunuzu artırabiliyorsunuz.
Canlı takip özelliğini aktifleştirerek arkadaşlarınız tarafından takip edilebiliyorsunuz. Ayrıca Android Wear‘ı destekleyen saatiniz olması durumunda, aktivite boyunca kalp hızı grafiğinizi çıkartabiliyorsunuz.
Ücretsiz olarak sunulan Runtastic uygulamasın da reklamlar bulunuyor. Reklamsız sürüm olan Runtastic Pro ise yalnızca 0.59 TL. Spor yaparken keyif almak istiyorsanız en iyi Android sağlık uygulaması olarak kesinlikle Runtastic’i öneriyorum.
En iyi Android Fotoğraf Uygulaması
(Android Adobe Photoshop Express İndir)
Google Play Store’da bulunan En iyi Android fotoğraf uygulamaları arasında, Adobe Photoshop Express’i öneriyorum. Fotoğraf düzenleme uygulamaları akıllı telefonların temel uygulamaları arasında yer alıyor.
Android için geliştirilmiş Adobe Photoshop Express ile fotoğraflarınıza bir çok ücretsiz ve ücretli efekt uygulayabiliyorsunuz. Efeklerin yanı sıra, resimlerde kırpma, döndürme, kırmızı göz düzeltmesi gibi seçenekleri de ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz.
Fotoğraflarınıza tek tıklama ile efekt verebilirsiniz. Bunun yanı sıra 20 adette ücretli premium özellik bulunuyor. Premium özelliklere kısa bir süre için Adobe ID’e üye olarak ücretsiz sahip olabilirsiniz. Adobe ID’e uygulama üzerinden kayıt olabilirsiniz. (Taraycınızdan Adobe ID’e üye olmak için buraya tıklayın)
Düzenlediğiniz fotoğrafları Android’in paylaş özelliği ile diğer uygulamalara yada sosyal ağlarınız da paylaşabilirsiniz.
En iyi Android Müzik Çalar Uygulaması
(Android Poweramp İndir)
Telefonunuzda yoğun bir şekilde müzik dinliyorsanız size önerebileceğim Android müzik çalar uygulaması tam olarak Poweramp uygulamasıdır.
Google Play Store’da 70 milyondan fazla indirme sayısı en iyi Android uygulamaları listesine girmeyi hakediyor. 1 Milyon dan fazla kullanıcının yaptığı oylamada 5 üzerinden 4.5 alarak kalitesini belli ediyor.
Poweramp uygulaması ile telefonunuz da mp3, mp4/m4a (alac dahil), ogg, wma*, flac, wav, ape, wv, tta, mpc, aiff gibi bir çok ses dosyasını oynatabilirsiniz. Tema desteği, gelişmiş ekolayzer seçeneği, kulaklık desteği, widget desteği ve daha bir çok özelliği ile bir müzik çalar uygulamasında ihtiyacınız olan herşeyi size sunuyor.
Ben telefonuma çok müzik yüklemiyorum. Genel olarak online dinliyorum. Bu nedenle en iyi Android uygulamaları arasına online bir müzik dinleme servisi olan Spotify’ı da ekleyebilirim. (Spotify’ı buradan indirebilirsiniz)
Poweramp müzik çalar uygulamasını telefonunuza yüklediğinizde tüm özelliklerin aktif olduğu sürümü 15 gün ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. 15 gün sonra ise 2.87 TL ödeyerek programın Premium sürümünü satın alabiliyorsunuz.
En iyi Android Bulut Uygulaması
(Google Drive)
Hangi bulut servisini kullanıyorsanız (Google Drive, One Drive, DropBox, Box vb) o servisi makalemin üst kısımlarında açıkladığım en iyi Android dosya yöneticisi uygulaması Es File Explorer a ekleyerek telefonunuzu buluta senkronize edebilirsiniz.
Bunun yanı sıra, o servisin Android uygulamasını da kullanabilirsiniz. Ben bulut servisi olarak Google Drive‘ı aktif bir şekilde kullanıyorum. Google Drive Android uygulaması oldukça işlevsel ve hızlı sonuçlar veriyor. Gmail hesabınız var ise 15GB ücretsiz bulut alanı sahibi olabilirsiniz. Eğer daha fazla alana ihtiyacınız var ise 100 GB alanı aylık 1.99 dolar bir bedelle satın alabilirsiniz. (ben 100 gb’lık şeçeneği kullanıyorum)
Aslında Google’ın Android için geliştirdiği tüm uygulamaları en iyi Android uygulamaları listesine ekleyebilirim. Ancak bir çok telefonda Google uygulamaları standart olarak geldiği için ayrı ayrı listeye eklemek istemedim.
Google Drive Android uygulaması ile, bulut sürücünüz de bulunan dosyalara erişebilir, telefonunuzda ki dosyaları bulut sürücünüze yükleyebilirsiniz. Bulut sürücünüz de ki dosyaları diğer kullanıcılar ile kolaylıkla paylaşabilirsiniz.
SONUÇ
Bu makalemde sizlere telefonumda kullandığım ve markette bulunan en iyi Android uygulamaları listesini paylaştım. Bu listedeki uygulamalar Google Play Store’da çok yüksek indirme sayılarına sahipler.
Yukarıdaki uygulamalar haricinde bir çoğunuzun bildiği Foursquare ve SkyScanner uygulamasını da aktif olarak kullanıyorum. Foursquare ile gittiğiniz ülkede, bulunduğunuz şehirde yeni mekanlar keşfedebilir, kullanıcı yorumlarını okuyabilirsiniz. Böylece nerede ne yenir ne içilir sorusuna kimseye danışmadan cevap bulabilirsiniz.
SkyScanner uygulaması ise sektörde bulunan bir çok hava yolu firmasından fiyatları alıp tek bir yerde listeleyerek size en uygun ve ekonomik seyahati seçmenize yardımcı oluyor.
En iyi Android uygulamaları listesi daha da artırılabilir. Ancak makalem zaten uzun olduğu için yalnızca en önem verdiğim uygulamaları sizinle paylaşmak istedim.
Akıllı telefonlar, hayatımızı kolaylaştırmak için varlar. Bu nedenle yukarıdaki uygulamaları kullanarak zamandan tasarruf yapabilirsiniz. Sizinde önereceğiniz uygulamalar var ise aşağıdaki yorum sistemini kullanarak benimle ve makaleyi okuyan diğer kullanıcılar ile paylaşabilirsiniz.
Offline uygulama ile hiç karşılaşmamıştım, deneyeceğim, teşekkürler.
Android vlc player ve adobenin uygulamalarına bakacağım. Bilgisayarda da gayet iyi performans gösteriyorlar.